گزارش کارآموزی ساخت سوله و ساختمان اداري

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کارآموزي ساخت سوله و ساختمان اداري در 45 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

عنوان صفحه

بخش اول : نصب سوله

بررسي زمين پروژه از نظر عوارض 1

كنترل ابعاد زمين با نقشه اجرايي 1

شروع عمليات خاك برداري 1

پياده كردن و ميخ كوبي 1

شروع عمليات پي كني و قالب بندي 2

نصب كف ستون و بولت 2

عمليات بتن ريزي 3

مراحل نصب سوله 3

بخش دوم: اداري

مقدمه 8

بازديد از زمين و ريشه کني 10

پياده سازي نقشه 11

گود برداري 12

پي کني 13

آرماتوربندي شبکه فونداسيون 22

شمع كوبي 24

بتن 25

دستگاه بتن ساز يا مخلوط کن 33

ويبره كردن بتن 38

قالب بندي ستونها 41

تيرچه 41

بلوک 42

پله هاي بتن مسلح 43

دالها 44

ديوارها 47

ستون 51

آجر چيني 57

ديوار دو جداره 58

نعل درگاه 58

سقف كاذب 59

تاسيسات 61





پي کني

پي کني در ساختمان به دو منظور انجام مي شود :

1. دسترسي به زمين سخت و مقاوم ،زيرا بارهاي ساختمان نهايتا به زمين منتقل مي شود و در نتيجه زمين زير پي بايد مطمئن باشد و نشست نکند .
2. براي محافظت پي ساختمان وجلوگيري ازاثرات جوي مانند يخ زدگي و نيروها ي جانبي پس از پياده کردن نقشه روي زمين ، شروع به پي کني مي کنيم.

پي کني در زمينهاي متفاوت از حيث جنس و مقاومت زمين ، وجود آبهاي سطحي ، فرق مي کند ابعاد پي کني به ابعاد پي و عمق پي کني به ارتفاع پي و شرايط اقليمي بستگي دارد . به هر حال در هر نوع آب و هوايي عمق پي کني نبايد از 50 سانتي متر کمتر شود .

پي سازي و هدف آن :

بارهاي وارد از سقف ساختمان به ستونها و يا ديوارها ونهايتا به پي ساختمان وارد مي شود . پي نيز بارهاي وارده را به زمين منتقل مي کند . پس پي عمل انتقال کليه ي بارهاي ساختمان به زمين است . پس بايد به گونه اي اجرا شود که بتواند صدها تن وزن ساختمان و اشيايي که درآن قرار دارد را تحمل کند . غير از طرح و اجرا بايد به جنس مصالح پي توجه کرد که مصالح از مرغوبتري آن نوع باشد و نحوه ي ساخت آن کاملا اصولي وو فني باشد . ابعاد پي بستگي به مقاومت زمين و نيروهاي وارد بر پي و جنس و مقاومت مصالح آن دارد.

آماده سازي پي :

قبل از پي سازي بايد کف پي را آماده کرد بدين صورت که کف پي بايد کاملا مسطح و عاري از هر گونه مواد زايد باشد . همچنين نبايد با خاک دستي يا با مصالح غير مقاوم پر شده باشد . براي تسطيح و آماده سازي نهايي کف پي آن را با بتن سبک (مگر) يعني با بتوني که در هر متر مکعب ساخته شده ي آن حدود 150 کيلوگرم سيمان باشد ، تسطيح مي کنيم . وظيفه ي بتن مگر پر کردن حفره هايي است که هنگام پي کني در زمين به وجود آمده است و همچنين يه وجود آوردن سطح کاملا تراز ،براي انجام عمليات پي سازي است .

دو اصل اساسي در طراحي شالوده ها بايد رعايت شود:

نشست کلي سازه به مقدار قابل قبول و جزئي معدود شود.
قسمتهاي مختلف سازه تا حد امکان نبايد داراي نشستهاي نا مساوي باشند .

در عمل براي معدود کردن نشست ،نيروهاي ناشي از سازه را بايد به لايه هايي منتقل کنيم که داراي مقاومت کافي باشد و براي کاهش تنش فشاري ، نيروهاي وارده را در سطح وسيعي گسترده کرده به پي وارد مي کنيم .



پي سازي در ساختمانهاي فلزي :

در ساختمانهاي فلزي بيشتر از پي نقطه اي استفاده مي شود ودرزمين هاي سست و ساختمانهاي بسيار سنگين از پي هاي سراسري(پي راديه ژنرال) هم استفاده مي کنند .

پي هاي نقطه اي :

پي هاي نقطه اي براي ساختمان هايي که بار آن به طور متمرکز به زمين منتقل مي شود ساخته ميگردد . مانند ساختمانهاي فلزي ويا ساختمانهاي بتني .

لايه هاي پي هاي تکي و نقطه اي به شرح زير است :

زمين مناسب
بتن مگر
ميلگردهاي کف پي
بتن اصلي
صفحه ي زير بتن يا ميلگردهاي ريشه

پي هاي تکي معمولا با ابعادي که به وسيله ي مهندس محاسب با توجه به قدرت مجاز تحملي زمين وبار ستون تعيين مي گردد ساخته مي شود اين گونه پي ها را اغلب با بتن مسلح مي سازند .

بتني را مسلح مي گويند که داخل آن قطعات فولادي به کار رفته باشد . اين قطعات معمولا ميلگرد آجدار ويا ساده مي باشد .

1. زمين مناسب:

زميني براي پي سازي مناسب است که قدرت مجاز آن تاب تحمل وزن ساختمان را داشته باشد .در ساختمانهاي بزرگ اين قدرت مجاز به وسيله ي آزمايشات مکانيک خاک تعيين ميگردد و در ساختمانهاي کوچک بايد با آزمايشات محلي قدرت مجاز خاک را تعيين نمود . در هر حال در هنگام پي سازي بايد سطح زير پي کاملا صاف و تقريبا تراز بوده و عاري از خاشاک و هر گونه عوامل خارجي باشد و بايد پي سازي بايد پي سازي مستقيما از روي خاک طبيعي شروع شود .



2. بتن مگر:

بتن مگر که به آن بتن لاغر يا کم سيمان هم مي گويند اولين قشر پي سازي درپي هاي نقطه اي مي باشد . مقدار سيمان در بتن مگر در حدود 100 الي 150 کيلوگرم در متر مکعب است . در پي هاي نقطه اي بتن مگر به دو دليل مورد استفاده قرار مي گيرد .

براي جلوگيري از تماس بتن اصلي پي با خاک
براي رگلاژ کف پي و ايجاد سطح صافي براي ادامه ي پي سازي

ضخامت بتن مگر در حدود 10 سانتي متر مي باشد و معمولا قالب بندي از روي بتن مگر شروع مي شود .



3. ميلگرد هاي کف پي:

اصولا بتن مانند اکثر مصالح ساختماني در مقابل نيرو هاي کششي ضعيف بوده و در محل تارهاي کششي ترک هايي در آنجا ايجاد مي شود ، لذا براي جلوگيري از ترکيدن بتن ، در محل تارهاي کششي ميلگردهاي فولادي قرار مي دهند .

فولاد آلياژي است که از دو عنصر اصلي آهن و کربن و عناصر فرعي ديگري تشکيل گرديده است .مقدار کربن اين آلياژ بر حسب نوع فولاد آن از 0.2الي 0.3 درصد در آهن متغير مي باشد .در بتن فولاد به صورت ميلگردهاي ساده و يا ميلگردهاي آجدار مصرف مي شود .ميلگرد را با قطر ان مي خوانند .با سيستم متريک ميلگرد با قطرهاي 2و3و4و5و6و8و10و12و14و16و... 50وجود دارد .

تارهاي کششي در پي هاي نقطه اي در کف پي بوده و ميلگردهارا در دو جهت به صورت مشبک (در حدود 5 سانتي متر بالاتر از کف)روي بتن مگر قرار مي دهند.

اين آرماتور هاي شبکه اي را که از قبل به اندازه متناسب (درحدود 5سانتيمترکوچکتراز ابعاد پي ، 2.5 سانتيمتر از طرف ) بافته شده است در کف پي قرار داده و زير آن را با تکه هاي کوچک ش و يا تکه هاي بتن قدري بالاتر از کف پي قرار مي دهند به طوري که در موقع بتن ريزي اين شبکه کاملا در بتن غرق بشود ويا مي توان ابتدا در حدود 5 سانتيمتر در کف پي بتن ريخت و بعد اين آرماتورها را روي آن قرار داده و بتن ريزي را تا ضخامت تعيين شده در نقشه ادامه داد ولي اين کار هميشه ممکن نيست زيرا اغلب مواقع وجود شبکه هاي شناژ مانع از اين کار مي شود. بايد توجه داشت که سر کليه ي آرماتورها به صورت چنکگ خم شده ويا به صورت گونيا بر گردانيده شود .

بايد دقت شود که کليه ي محل هاي برخورد ميلگردهاي چپو راست با مفتول بسته شود طول d و شعاع R نسبت به نمره ي ميلگردهاي مختلف متفاوت است و طبق آيين نامه و محاسبه براي ميلگردهاي مختلف تعيين مي گردد . بايد توجه شود که هيچ وقت ميلگردهايي که در داخل بتن قراتر مي گيرد نبايد رنگ آميزي شده و يا به روغن آغشته شود زيرا در اين صورت رنگ روي ميلگرد مانع چسبيدن فولاد و بتن به يکديگر مي گردد . بايد دقت نمود ميلگردهاي مصرفي صاف و بدون انحناي موضعي باشد .

ديوارهاي باربر:

ديواري كه علاوه بر وزن خودش نيروي خارجي قائمي راكه ناشي از عكس العمل سقف ويا غيره است را حمل مي كند. جنس اين ديوار مي تواند از مصالح بنايي ،بتن مسلح در جا ريخته وپيش ساخته باشد به اين ديوارها ديوارهاي غلتي نيز ميگويند



ديوارهاي زيرزمين:

در تعين ضخامت ديوارهاي زير زمين ، علاوه بر نيروهايي كه از طريق اجزاي مختلف سازه بر آن وارد مي شود بايد فشار جانبي ناشي از خاك نيز درنظر گرفته شود .حداقل ضخامت ديوارهاي زير زمين 200ميليمتر است كه در مناطق مرطوب ،حداقل 300 ميليمتر توصيه مي شود .به منظور جلوگيري از ورود رطوبت ، قبل از خاك ريزي سطح ديوارزير زمين را در طرف تماس با خاك توسط دولا قير و گوني عايق مي نمايند وروي عايق يك تيغه آجر به ضخامت 100ميليمتر اجرا مي شود.

ديوارهاي غيرباربر:

ديوارهاي غيرباربرشامل ديوارهاي محيطي ساختمان ،ديوارهاي جدا سازداخلي وديوارهاي دور محوطه مي باشد.
جنس آن از بتن پيش ساخته و آجر مي باشد.آيين نامه بتن ايران حداقل ديوارهاي غير باربر را مساوي 100ميليمتر ولي نه كمتر از يك سي ام فاصله بين اعضايي كه تكيه گاه جانبي ديوار را تشكيل مي دهند ،تعيين مي كند.





ديوارهاي برشي:

با نيروي جانبي موثر بريك سازه (در اثر باد وزلزله )به طرق مختلف مقابله مي كند.عناصر مقاوم در مقابل نيروهاي جانبي بخصوص اگر نيروهاي جانبي در اثر زلزله باشد احتياج به رعايت جزييات خاصي دارد كه شكل پذيري كافي قاب را تامين نمايد.بايد دقت نماييم كه ديوارهاي برشي در پلان تا حد امكان متقارن باشندومركز ثقل هر طبقه در حوالي مركز صلبيت ديوارهاي برشي باشد.
ديوارها بايد براي بارهاي برون محور و هر گونه بار جانبي يا ساير بارهايي كه در معرض آن قرار مي گيرند ،
طراحي شوند در صورتي كه ديوار تحت بار متمركز قرار گيرد عرض موثر ديوار مساوي با عرض سطح اتكا به اضافه چهار برابر ضخامت ديوار در نظر گرفته مي شود
براي تامين پايداري ،ديوارها بايد به اعضاي متقاطع با آنها مانند كفها ،بامها، يا به ستونها ،پايه ها ،پشت بندهاي ديوار و ديوارهاي متقاطع وپي ها مهار شوند.
وقتي در هنگام محاسبه نيروهاي زلزله ضريب كاهشي به علت جذب انرژي در اثر شكل پذيري منظور گردد ،
بايد با رعايت جزييات خاصي از شكل پذيري آن مطمئن شد. يكي از عناصر مقاوم نيروهاي زلزله قاب خمشي
مي باشد كه در آيين نامه هاي زلزله با نام قاب خمشي شكل پذير كمترين نيروي زلزله را به خود اختصاص مي دهد.



براي شروع به انجام هر پروژه عمراني ميبايست به شناخت و بررسي زمين آن پروژه پرداخت . در اين ضمينه ما ابتدا با کمک دوربين ترازياب تمام زمين محل احداث پروژه را ترازيابي کرديم و سپس با در دست داشتن کدهاي ارتفاعي شروع به تسطيح زمين

پروژه کرديم تا به کدهاي مشخص شده در نقشه اجرايي براي اجراي فنداسيون برسيم. در اين مرحله است که ميبايست حجم عمليات خاکي مشخص گردد تا با توجه به آن نوع وسيله خاکبرداري تعيين شود . در اين پروژه با توجه به وسعت و کد ارتفاعي نقشه اجرايي لدر بهترين انتخاب براي برداشت خاک ميباشد.

کنترل ابعاد زمين با نقشه اجرايي ( کنترل بر وکف ):

براي پياده کردن هر نقشه اجرايي بايد ارتفاع زمين پروژه با ارتفاع کف کوچه يا خيابان اطراف خود مورد بررسي قرار گيرد .اهميت اين موضوع به اين علت است که هميشه بايد کف پروژها قدري بالاتر از سطح خيابان قرار گيرد تا پس از کف سازي خيابان پروژه ما پايين تر از سطح خيابان قرار نگيرد تا پس از بارند گي نزولات جوي به آن آسيبي نرساند . بر ساختمان هم از اهميت خاصي برخوردار است و معمولا از لب جدول يا مثلا از تيرهاي برق سنجيده مي شود تا پروژه ها تماما در يک راستا قرار گيرند. در اين پروژه رفرنس ما براي کنترل ابعاد زمين ديوار همسايه بود . تمامي طول ها در اين مرحله بايد انداره گيري شود وبه دقت کنترل گردد.عدم کنترل برداشت ها در اين مرحله ميتواند خسارت هاي بسيار سنگيني را به پروژه بزند .در اين مرحله ما تمام طول ها را با استفاده از دوربين نقشه برداري پياده کرديم و زاوياي مورد نظر را که معمولا زواياي 90 درجه هستند پياده کرديم.

شروع عمليات خاکبرداري :

در اين مرحله وبا داشتن کدهاي ارتفاعي براي ما پستي و بلندي ها مشخص مي گردد و با استفاده از لدر که با وجود خاک بسيار نرم منطقه بهترين انتخاب ممکن براي خاک برداري مي باشد شروع به عمليات خاکبرداري ميکنيم . ما در اين پروژه 80 سانتي متر خاکبرداري کرديم . تمامي خاک هاي برداشته شده در اين مرحله به نقطه هاي از زمين که بلا استفاده بود حمل شد تا در مراحل بعدي از آن استفاده گردد . پس از اتمام کار يکبار ديگر کد هاي ارتفاعي را چک مي کنيم تا از صحت عمليات خاکبرداري اطمينان حاصل.



پياده کردن و ميخ کوبي وريختن گچ :

در حين پياده کردن نقشه ها تمامي نقاط برداشت شده را با ميخ فولادي که در زمين کوبيده مي شود مشخص مي کنند . سپس سرتاسر کار را با ريختن گچ مشخص مي کنند و روي آن شروع به قالب بندي مي کنند .براي ريختن گچ فاصله بين ميخ ها را با ريسمان کار به هم وصل مي کنند و روي آن ها گچ مي ريزند . بايد اطرف ميخ هاي فولادي را با ريختن ملات ما سه سيمان ثابت کرد تا پايان پروژه ميخ ها تکان نخورند . در ضمن ميخ ها بايد با فواصل مشخص از نقاط اصلي خود حفظ شوند . چون ممکن است ميخ ها در حين پي کني از بين بروند .



شروع عمليات پي کني و قالب بندي :

در اين مرحله روي گچ هاي ريخته شده بايد قالب بندي شود . ما در اين پروژه از قالب اجري استفاده مي کنيم . علت اين انتخاب اين است که ما در مرحله ديوار چيني مي توانيم از اين آجر ها دوباره استفاده کنيم پس در هزينه ها صرفه جويي مکنيم .

پس از چيدن ديوار به ارتفاع مورد نظر که در اين پروژه 50سانتي متر براي شناژ و60 سانتي متر براي پي است بايستي به رگلاژ کردن کف پي پرداخت . اين کار با ريختن بتن مگر يا همان بتن نظافت انجام مي گيرد . تا اولا پي به طور مستقيم با خاک در تماس نباشد و رفت و آمد کارگران در مرحله آرماتور بندي باعث گلي شدن ميلگردها نشود و سطح کاملا ترازي زير پي ايجاد شود . در پايان ديوار چيني اطراف ها با پلاستيک گرفته تا اولا شيره بتن در حين بتن ريزي از لاي بند هاي ديوار خارج نشود و ثانيا آجرها به بتن نچسبند تا بتوان از آن ها در مرحله ديوار چيني استفاده مجدد کرد . در نهايت کار قالب بندي پروژه که تقريبا 10 روز به طول انجايد به پايان رسيد .

آرماتور بندي پي :

در اين مرحله بايد مطابق نقشه هاي اجرايي که در پلان فنداسيون مشخص شده است نسبت به بريدن آرماتورها اقدام کرد . نکات مهم در اين مرحله رعايت دقيق اندازه ها و رعايت همپوشاني ميلگرد ها در محل قطع ميلگرد ها و همچنين رعايت خم ها در گوشه پي مي باشد . در اين مرحله در زيرآرماتورها از لقمه هاي سيماني استفاده مي شود تا بتن بتواند به اندازه موجود که در نقشه ها به عنوان کاور نام برده مي شود زير ميلگرد ها نفود کند . ما در اين پروژه از لقمه هاي سيماني که ضخامت آن ها 7 سانتي متر بود استفاده کرديم وآن ها را در فواصل 50 سانتي متري هم قرار داديم . نحوه درست کردن لقمه سيماني به اين ترتيب است که در ظروف يکبار مصرف مقداري ملات ماسه سيمان پر عيا ر ريخته مي شود و در درون آن هم از سيم آرماتور بندي استفاده مي شود . سيم را براي فيکس کردن لقمه هاو آرماتورها در آن قرار مي دهند و پر عيار بودن ملات هم به علت آن است که لقمه ها در زير فشار نشکنند . در اين پروژه که از پي منفرد به ابعاد 250*250و 200*250و 150*150 استفاده شد . آرماتورها فقط در يک رديف وآن هم در قسمت تحتاني مورد استفاده قرار گرفت واز آرماتورهاي( 16?) استفاده گرديد.فقط در شناژهاي رابط از خاموت استفاده شد .

نصب کف ستون و بلت ها :

در اين مرحله مي بايست کف ستون ها را در جاي خود قرار دا د و نصب کرد . ما در کار نصب کف ستون ها به مشکل برخورديم . چون در رکلاژ کردن کف پي در يک قسمت خاص از دوربين استفاده نکرديم و همين امر باعث ايجاد خطاي بزرگي در نصب شد . در اين قسمت به علت عدم وجود دوربين از شلنگ تراز استفاده شد که به علت نا وارد بودن گروه اجرا و زياد بودن طول کف پي کاملا تراز نشد و کف ستون ها در ارتفاع مورد نظر کمي بالا و پايين شدند . براي حل اين مشکل به ناچار در زير بعضي از بلت ها از لقمه استفاده کرديم . در اين مرحله بايد کف ستون ها حتما در آکس مورد مورد نظر خود قرار گيرند . اين کار با کشيدن ريسمان کار بين ميلگردهايي که کوبيده ايم انجام ميدهيم . نصب کف ستون ها در اين مرحله با توجه به تک سفرهاي بودن پي به درستي انجام نمي پذيرد چون بلت ها درهنگام بتن ريزي تکان مي خورند .ضمنا در اين مرحله بايد کف ستون ها تراز شوند . سپس با نصب يک کف ستون کاملا دقيق و خواندن کد ارتفاعي روي کف ستون براي تمامي کف ستون هاي ديگر نيز همان کد را بايد بخوانيم . در مرحله نصب کف ستون بايد دقت شود تا بلت ها به اندازه کافي از کف ستون بيرون بزنند تا امکان پيچ شدن ستون هاي سوله هنگام نصب فراهم شود .

در عکس زير نصب ناصحيح يک بليت را مي بينيم :

شکل سمت راست اجراي درست بلت را نشان مي دهد و شکل سمت چپ اجراي صحيح را نشان مي دهد .





همان طور که در شکل ها هم ديده مي شود در زير صفحه ها از گروت استفاده شده است .که تغييرات حجمي آن از سيمان بيشتر است و ميتواند زير کف ستون را کاملا پر کند .



عمليات بتن ريزي :

پس از قالب بندي و آ رماتور بندي حالا نوبت به ريختن بتن ميرسد . قبل از عمليات بتن ريزي بايد صحت تمام کارها چک شود چون در روز بتن ريزي امکان تغييرات و اصلاحات کمتر پيش مي آيد . معمولا بتن ريزي پي به علت حجيم بودن به صورت دستي ريخته نميشود واز بتن آماده استفاده مي شود . در روز بتن ريزي وجود پرسنل نظارتي الزامي است چون معمولا افرادي که بتن را ميريزند تمايل دارند که بتن را کاراتر وروان تر کنند و معمولا اين کار را از طريق اضافه کردن آب انجام مي دهند که در کيفيت بتن را شديدا کاهش ميدهد .در ضمن بايد بتن ريخته شده با دقت بسيار بالا ويبره شود تا تمامي حباب هاي هوا از بتن خارج گردد . ويبره هم بايد به صورت عمودي وارد بتن گرددو آهسته ازآن خارج گردد . در حين عمليات بتن ريزي بايد راستاي صفحه ها کنترل گردد تا از محور اصلي خود خارج نگردد . در نهايت با کشيدن ماله وصاف کردن سطح بتن کار بتن ريزي به اتمام ميرسد . پس از گذشت 10 روز از بتن ريزي سوله ها براي نصب آماده شدند .

مراحل نصب سوله :

براي نصب سوله ها ابتدا ستون هاي سوله در محل مورد نظر نصب مي کنند و اين کار توسط جرثقيل و گروه نصب سوله که از طرف شرکت سوله ساز به محل پروژه اعزام مي شوند, انجام مي گيرد . در بعضي از ستون ها صفحه اي به کف ستون متصل است و فقط در هنگام به بلت ها پيچ ميشود و در ستون هاي ديگر به کف ستون جوش مي شوند . پس از نصب ستون ها ي به صورت کامل حال موقع نصب تيرهاي مايل سقف است که تماما به پيچ و مهره است و قبل از آن هم نوبت مهارهاي ستون (بادبند ها ) است که با بست هاي غورباقه اي محکم مي شوند .همين مهار بندي در سقف ها هم رعايت مي شود .
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1593 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 45

حجم فایل:16,162 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: