گزارش کارآموزی در شركت سبزینه وار

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع
گزارش کارآموزي شركت سبزينه وار در 37 صفحه ورد قابل ويرايش


پيشگفتار

اينجانب ............ پروژه كارآموزي خود را در شركت سبزينه وار شيراز گذرانده ام .

اين پروژه شامل گزارش ها ، و تجربياتي است که در شركت سبزينه وار شيراز به مدت 240 ساعت کارآموزي ، ثبت شده است و مقايسه اطلاعات و تئوري هاي مختلف صورت گرفته است. ودر پايان از زحمات مسئولين شركت سبزينه وار شيراز كمال تشكر رادارم .





مقدمه:

دانشجويان در پايان هر دوره تحصيلي احتياج به گذراندن يک دوره کارآموزي جهت آشنايي بيشتر با نحوه کار وهمچنين آموزش آموخته هاي تئوري خود دارند.کارآموزي در نحوه يادگيري تاثير بسياري دارد به طوريکه بسياري از دانشجويان در دوره کارآموزي نکاتي را مي آموزند که در طول دوره تحصيلي حتي با آن برخورد نکرده اند.

اگر دانشجو دوره کارآموزي خود را در مکاني مناسب و با امکانات فراوان بگذارند به طوريکه آن مکان طوري باشد که بتوان از تجربه هاي افراد متخصص و فني در زمينه آن شغل استفاده بهينه را کرد خيلي سريعتر وبهتر درباره آينده کاري خود مي تواند تصميم بگيرد و همچنين مواردي را آموزش ديده وتجربه هايي کسب ميکند که بعدا در زمينه شغلي که انتخاب مي کند براي او مفيد مي باشد پس بايد در زمينه انتخاب مکان کارآموزي و استفاده درست و بهينه از تجربه افراد متخصص در آن مکان دقت داشت.











ميزان رضايت دانشجو از اين دوره

اين دوره بسيار مفيد و براي دانشجوحاعز اهميت مي باشد وهدف آشنايي با محيط كارگاهي ، كسب تجربه ، ايجاد و درك روابط بين مفاهيم و اندوخته هاي تئوري با روشها و كاربردهاي عملي و اجرايي ، ايجاد ارتباط با محيط كار و تعيين ميزان كاربرد تئوري در عمل بوده است.





مشخصات كلي با مكان كارآموزي

شركت سبزينه وار شيراز واقع در شيراز بلوار هفت تنان , کوچه صفي خاني , دست چپ کوچه پنجم , دست راست درب چهارم که در تاريخ 1377 تاسيس و شروع به کار کرده با تعداد نيروي انساني 10 نفر و اصول کار اين شرکت طراحي و نگهداري از فضاي سبز مي باشد

. پروژه هاي در دست احداث اين شرکت :

طراحي فضاي سبز بيمارستان ارديبهشت

طراحي فضاي سبز کارخانه آرد خباز شيراز

طراحي فضاي سبز ديگر مراجعه کنندگان



تشريح كلي از نحوة كار، وظايف و مسئوليت‌هاي كارآموزي در محل كارآموزي و ارائه ليستي از عناوين كارهاي انجام شده توسط دانشجو:

از جمله وظايف انجام شده در شرکت سبزينه وار شرکت به شرح زير مي باشد.

1- آشنايي با فضاي سبز

2- آشنايي و نظارت طراحي و نگهداري فضاي سبز





گزارش کار کارآموز

طراحي و نگهداري فضاي سبز

فضاي سبز شهري عبارت از، فضايي كه نشان دهنده ي بخش حياتي و ساخت مورفولوژيك شهر باشد . تحقيقات بسياري در زمينه ي اثرات فضاي سبز بر محيط زيست و نحوه عملكرد آن صورت پذيرفته است اما امروزه از مهمترين مسائلي كه بايد مد نظر قرار گيرد اين است كه توجه به حداكثر كاربري فضاي سبز بدليل تراكم ساخت و سازهاي شهري در حداقل مكان صورت پذيرد . هر منطقه با توجه به خصوصيات اقليمي و بيوكليمايي و آلودگي حاصل از منابع طبيعي و انسان ساز، نيازمند انتخاب گونه هاي مناسب و سازگار و طراحي مرتبط با آن است . چگونگي بكارگيري اصول و مفاهيم بنيادي طراحي فضاي سبز در نقاط مختلف شهر مثل شهرك هاي مسكوني، شهرك هاي صنعتي، تقاطع ها و ميدان ها و … لازم و انكار ناپذير است . شهر اهواز بدليل قرارگيري در موقعيت اقليمي و بيوكليمايي خـاص خـود و بـا توجـه بـه صـنعتي بـودن آن و همچنـين گسترش افقي اين شهر در سالهاي اخير كه موجب شده، صنايعي كه قبلاً خارج از محدوده شـهر قـرار داشـتند اينـك در اطراف منازل مسكوني قرار گيرند و نيز بدليل قرار گرفتن اين شهر در مسير بادهاي پنج گانه كه از جهت هاي مختلف در طول سال مي وزد، نيازمند توجه جدي در اين زمينه است .
طراح و محوطه ساز فضاي سبز

معرفي

طراح و محوطه ساز سبز کسي است که بتواند از عهده شناخت اقليم ، طراحي فضاي سبز و نقشه کشي در محوطه سازي ، تهيه پروژه و محاسبات آن کاربرد آب در طراحي محوطه ها ، طراحي فضاي سبز پارکها و منازل ، طراحي فضاي سبز شهرها ، کاربرد تزئينات گياهي و اجراي مقررات و آيين نامه هاي شغلي برآيد .

نمونه وظايف

1. آشنايي با تعاريف اصولي در طراحي

ترسيم
تصوير منظره

2. آشنايي با وسايل طراحي

وسايل نقشه کشي
دستگاه نقشه کشي
خط کش T
گونيا

3. آشنايي با انواع خطوط

4. آشنا شدن با مقياس و انواع آن

5. شناسايي اصول ترسيم خط و اشکال هندسي منظم و غير منظم

6. توانايي طراحي فضاي سبز و نقشه کشي در محوطه سازي

7. آشنايي با تعريف فضاي سبز

8. آشنايي با تقسيم بندي فضاي سبز و انواع آن

9. آشنايي با ضرورت و نحوه مکان يابي فضاي سبز در شهرها

10 .شناسايي سبکهاي مختلف طراحي

11. آشنايي با علائم کاربردي در طراحي فضاي سبز

12. آشنايي با طراحي محوطه ها

خط
فرم
بافت

رنگ (کاربرد رنگ در محوطه و چرخه رنگين و کاربرد آن)

13. توانايي و شناخت اقليم و تطبيق آن با رستني هاي ايران

14. آشنايي با خصوصيات اقليمي و رستني هاي ايران


15. شناسايي تقسيم و تعيين مناطق اقليمي ايران و ارتباط با رستني هاي آن 16. آشنايي با عوامل موثر محيطي بر و محوطه سازي فضاي سبز
17. شناسايي اصول پيدا کردن محل جغرافيايي محوطه مورد نظر
18. استفاده از نقشه

19. بکار بردن قطب نما جهت تعيين سمت و جهت محوطه

20. استفاده از بادنما

21. استفاده از دماسنج جهت تطبيق محوطه و گياه

22. توانايي شناخت اقليم و تطبيق آن با رستني هاي ايران

23. توانايي طراحي فضاي سبز و نقشه کشي در محوطه سازي

24. توانايي تهيه پروژه و محاسبه در محوطه سازي و طراحي فضاي سبز

25. توانايي کاربرد آب در محوطه سازي و طراحي فضاي سبز

26. توانايي طراحي فضاي سبز پارکها و منازل و محوطه سازي آنها

27. توانايي طراحي فضاي سبز شهرها

28. توانايي کاربرد تزئينات گياهي در محوطه سازي فضاي سبز

29. توانايي اجراي مقررات و آيين نامه هاي شغلي





ابزار و وسايل

انواع مداد
خط کش T
گونيا
دستگاه نقشه کشي
کاغذ
خط کش معمولي مدرج
مداد تراش
چرخه رنگين
دماسنج
قطب نما
باد نما

شرايط ارتقاء شغل

ارتقاء شغل طراحي و محوطه ساز فضاي سبز به ارائه طرح هاي مبتکرانه کم هزينه و زيبا مرتبط است و حقوق مزاياي وي طبق توافق کارفرما و پيمانکار تعيين و تنظيم مي گردد.





ويژگيهاي شخصيتي

طراح قبل از طراحي بايد خصوصيات ذيل را داشته باشد:

توانايي ترسيم هندسي منظم و غيرمنظم و قدرت بالاي تجزيه و تحليل مکاني که مي خواهد براي طراحي در نظر بگيرد، از ويژگي هاي مهم اين شغل است تنوع، تعادل و تقارن، توالي و مقياس و اصول ديگر طراحي بخشي از مسائلي است که طراح بايد آنها را آموزش ديده باشد.

طراح فضاي سبز بايد از طبيعت و هنرمندي و آشنايي کافي با فرم ها و رنگ ها و سبک هاي مختلف طراحي بهره مند باشد.

آمد و رفت هاي زياد، بررسي هاي جامع براي طراحي و شناسايي اقليم هاي متفاوت بخشي از ويژگي هايي است که طراح در وجود خود بايد داشته باشد.


مجهز سازي فضاهاي سبز و باز شهري:

در اين پايگاه اطلاعات لازم براي زيبا سازي، طراحي، بالا بردن تسهيلات و قيافه ظاهري پارک ها و فضا هاي سبز گنجانده شده است که قسمتي از آن را مورد بررسي قرار مي دهيم.

در مجهز سازي فضاهاي سبز و باز شهري ابتدايي ترين روش براي احساس آرامش و راحتي در پارک ها صندليها و نيمکت هاي پارک مي باشد. طرز قرار گرفتن اين صندليها بايد بصورتي باشد که دسترسي به آنها آسان و راحت بوده يعني در سراسر پارک و به تعداد زياد موجود باشد. صندلي ها بايد در روبروي مناظر زيبا اما در جايي که در مسير رفت و آمد افراد قرار نگيرد، واقع شود.

صندليهاي مراکز عمومي شهر نيز مي تواند براي آسايش و راحتي شهروندان در کنار مراکز خاص مانند ايستگاهها، کيوسک ها، باجه هاي تلفن، ظروف زباله و شيرهاي آب قرار بگيرند.

بيشترين جايي که محل قرار گرفتن صندليها در سطح شهر مي تواند باشد مراکزي است که رفت و آمد مردم در آنجا زياد است، بخصوص در مکان هايي که براي استراحت و تفريح مردم باشد.

فضاهاي باز زيبا و مناسب عمومي به شهروندان اين امکان را مي دهد تا در کنار يکديگر از طبيعت اطراف لذت ببرند و با داشتن مکان مناسبي براي نشستن احساس رضايت آنها چندين برابر شود. افراد مختلف نوع هاي متفاوتي از صندليهاي پارک يا فضاهاي سبز را مي پسندند، که اين سلايق متفاوت نحوه طراحي صندليهاي پارک را تعيين مي کند و به آن تغييراتي مي دهد.

براي مثال جوانان اغلب بر روي بالاي صندلي يعني تکيه گاه آن مي نشينند تا بر روي خود صندلي و اين مورد بايد در طراحي صندلي هاي پارک يا فضاهاي آزاد شهري مورد توجه قرار گيرد و صندليهايي را که به اين مراکز اختصاص مي دهند از استحکام بيشتري در ناحيه پايه ها برخوردار باشد.

يا بطور مثال براي افراد مسن نيمکت هايي که داراي پشت يا تکيه گاه است راحتتر از نوع بدون پشت آن مي باشد.

در صورتي که براي افراد معمولي صندليهاي بدون پشت به آنها اين امکان را مي دهد تا در دو طرف نيمکت بنشينند.

پس اين را بايد در نظر گرفت که در پارک يا فضاهاي سبز شهري که امکان استفاده اقشار مختلف است بايد تمام امکانات رفاهي در نظر گرفته شود و صندليها و نيمکت ها طوري براي اين مکان ها ساخته شوند تا مورد استفاده بيشتري براي همگان داشته باشند.

در همين راستا و براي پيشگيري از خراب کردن مبلمان عمومي شهر بايد به اين نکته توجه داشت که خرابي بيشتر شامل چه چيزهايي مي شود، چه زماني اين خرابکاريها صورت مي گيرد و توسط چه کساني، سپس برنامه هاي پيشگيري را بکار بست.

عوامل مؤثر محيطي بر محوطه سازي فضاي سبز، استفاده از نقشه ، قطب نما ، بادنما ، دماسنج ، تعريف فضاي سبز، تقسيم بندي فضاي سبز و انواع آن، ضرورت و نحوه مكان يابي فضاي سبزدر شهرها، سبكهاي مختلف طراحي فضاي سبز، علائم كاربردي در طراحي فضاي سبز، طراحي محوطه‌ها (خط، فرم، بافت، رنگ، مقياس، تنوع، توالي، تعادل و تقارن )، تعاريف اصولي در طراحي (ترسيم، تصوير منظره )، وسايل طراحي (وسايل نقشه كشي، دستگاه نقشه كشي، خط كش T، گونيا )، انواع خطوط و مقياس و انواع آن، اصول ترسيم خط و اشكال هندسي منظم و غير منظم ، اصول ترسيم نقشه بر اساس مقياس مورد نظر ، نحوه كار با دستگاه نقشه كشي، خط كش، گونيا و ترسيم زاويه، آشنايي با سنگ و سنگ فرش، دال و انواع آن، ديوارها بر حسب ساختماني، نرده‌ها ، داربستها ، آلاچيق‌ها و انواع آنها مراحل محوطه سازي، پروژه و روش كار در طراحي، انتخاب فرم طرح، طراحي محوطه منازل و ويلاها ، قوانين تركيب (فرم ها ، رنگ ها ، كاربرد عناصر)، طراحي باغ و باغچه (تعيين درب ورودي منزل، گاراژ، آبنما و استخر، طرح خطوط گلكاري، طراحي فضاي سبز شهرها ، اهميت فضاي سبز شهرها ، خطوط ارتباطي شهرها ، ميادين ،‌فضاي سبزساختمانهاي اداري و عمومي ، پاركينگ ها ، طرحهاي تزئيناتي حاشيه‌ها و باندها ، چمن و انواع ‎آن، نحوه آماده سازي و تسطيح زمين چمنكاري شده، جابجايي قطعات چمن، گياهان زينتي (گياهان يكساله، دوساله، دائمي، درختان و درختچه‌هاي زينتي)، آشنايي با تعدادي از گياهان بعنوان پرچين يا ديوار سبز، آشنايي با تعدادي از گياهان رونده، چسبنده، پيچنده، حفظ و نگهداري فضاي سبز، تهيه برنامه نگهداري محوطه و چگونگي تنظيم برنامه آموزش غير حضوري طراحي و محوطه سازي فضاي سبز

کاربرد گياهان تيره آلاله

بسياري از گياهان اين تيره مانند آنمون و آدونيس به عنوان گياهان زينتي در باغچه‌ها کاشته مي‌شوند. در اين تيره هيچ گونه‌اي داراي مصرف خوراکي يا صنعتي نيست و تقريبا همگي به علت دارا بودن گلوکوزيدها و آلکالوئيدها کم و بيش سمي هستند. بعضي از گونه‌ها از نظر پزشکي اهميت فراوان دارند. مثلا آکونيتوم داراي آکونيتين و هيدراستيس حاوي بربرين و هيدراستين است. بعضي از آلکالوئيدهاي اين گياهان در ساختن حشره کشها استفاده مي‌شوند.





طراحي فضاي سبز عامل تاثيرگزار بر كيفيت زيستي شهرها

انسان هنگامي كه براي نخستين باز چشم به دنياي خلقت گشود، خود را در دل طبيعتي يافت كه پروردگارش به او ارزاني كرده بود تا بدن او را سير ، جان او را حفظ و روح او را آرامش بخشد. اما با گذشت زمان و همراه با بلوغ فكري دست او به سوي طبيعتي دراز شد كه روزي همه چيز اومحسوب مي شد. فضاي سبز درون شهرها به عنوان بخشي از طبيعت بكر و دست نخورده، امروزه جزء لاينفك زنديگ شهري شده كه در غياب آن زندگي غير قابل تحمل و تصور است . گياهان درعين حال كه مي توانند كيفيت زيستي محيط شهرها را بهبود بخشند، اما استفاد و انتخاب نادرست آنها آسايش را از زندگي سلب خواهد كرد. فضاي سبز درون شهري در انواع مختلف آن (بوستان ، ميادين، رفيوژه ها ، باغ ها و …) از ديدگاه كلي قابل بررسي است:
1) اثرات اكولوژيكي، از طريق افزايش رطوبت نسبي محيط، توليد اكسيژن و كاهش غلظت گازهاي سميف كاهش دماي محيط از طريق ايجاد ميكرو كليما و ممانعت از تشكيل جزيره هاي حرارتي، حفظ خاك و جلوگيري از فرسايش آن، محلي براي زندگي پرندگان و ديگر موجودات زنده و …

2) اثرات اجتماعي: امروزه اثرات رواني – اجتماعي فضاي سبز در شهرها كه زندگي ماشيني در تمام اجزاي زندگي انسان شهري نفوذ و تسلط پيداكرده، اهميت ويژه اي يافته است. در عصري كه تكنولوژي مدرن بين انسان ها جدايي افكنده و روابط اجتماعي انسان ها را تحت الشعاع خود قرار داده است، هر عاملي كه بتواند اين فاصله را كم كند، قابل ستايش است. فضاي سبز شهري با داشتن اين قابليت محلي مناسب براي تعاملات اجتماعي، گذراندن اوقات فراغت، تفريح و تفرج و استفاده از زيبايي هاي طبيعت را فراهم ساخته، و به عبارتي، طبيعت را به درون شهرها آورده است.

دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع

تعداد مشاهده: 2416 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 37

حجم فایل:258 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: