پروژه کارآفرینی تولید بتن آماده

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد بتن آماده در 49 صفحه ورد قابل ويرايش


خلاصه طرح :

موضوع طرح : توليد بتن آماده

نوع توليدات : بتن آماده

تعداد شاغلين : 15



مشخصات سرمايه گذاري طرح ( ارغام به ميليون ريال )

سرمايه گذاري کل طرح : 8344

سرمايه گذاري ثابت : 7584

سرمايه در گردش : 516

درآمد ساليانه : 6600

سود ويژه : 2005

دوره بازگشت سرمايه : 8/3

نرخ بازدهي سرمايه : 5/26%





شرح فرآيند و اطلاعات فني مورد نياز :
مواد تشکيل دهنده بتن
سنگدانه :

سنگدانه ها به دو دسته تقسيم مي شوند:
ماسه:

تمامي ماسه هاي متداول در توليد بتن معمولي در اين صنعت نيز به کار مي رود . هر دونوع ماسه شکسته و يا گرد گوشه اعم از سليسي و يا آهکي مي تواند مورد استفاده قرار گيرد . ذرات ريزتر از

125 ميکرون که به عنوان " پودر" تلقي ميشوند، برخواص رواني بتن خود تراکم بسيار مؤثر بوده و به منظور توليد بتن يکنواخت ، رطوبت آن بايد دقيقاً کنترل شود. حداقل ميزان ريزدانه ها (از ماسه تا مواد چسباننده پودري ) به منظور جلوگيري از جداشدگي دانه‌بندي از مقدار شخصي نبايد کمتر باشد.

شن (درشت دانه ها ):

تمامي انواع درشت دانه در اينجا به کار مي رود، ولي حداکثر اندازه معمولي دانه ها 16 تا
20 ميلي‌متر مي باشد . به هر حال سنگدانه هاي تا حدود 40 ميلي متر نيز مي تواند در بتن خود تراکم به کار رود.استفاده از سنگدانه هاي شکسته سبب افزايش مقاومت بتن خود تراکم(بدليل افزايش قفل و بست بين ذرات) مي شود در حاليکه سنگدانه هاي گرد گوشه بدليل گوشه بدليل کاهش اصطکاک داخلي رواني آن را بهبود مي بخشد .



مواد افزودني :

موادي هستند که به منظور ايجاد و يا بهبود خواص مشخصي به بتن تازه و يا سخت شده در حين ساخت بتن به آن افزوده ميشوند. استفاده از فوق روان کننده ها براي توليد بتن خود تراکم به منظور ايجاد کارآيي مناسب، ضروري مي باشد. از انواع ديگر مواد افزودني ميتوان به عامل اصلاح لزجت (V.M.A) به منظور اصلاح لزجت، مواد افزودني حباب زا (A.E.A) به منظور بهبود مقاومت در برابر يخ زدگي و آب شدن، کندگير کننده ها به منظورکنترل گيرش و . . . اشاره نمود .

استفاده از V.M.A در حضور پودرها امکان جدا شدگي دانه بندي را کاهش داده و مخلوط را يکنواخت‌تر مي‌کند ولي در استفاده از آن بايد به اثرات آنها برروي عملکرد بلند مدت بتن توجه داشت‌.

استفاده از فوق روان کننده ها مي تواند تاحدود 20% مصرف آب را کاهش دهند .

آب مخلوط :

مطابق استاندارد بتن هاي معمولي به کار مي رود .

خاکستر پوسته برنج ( RHA)، يک مضاف مناسب

ساخت و سازها و کارهاي ساختماني که امروزه در سراسر دنيا انجام مي شود، چند جنبه دارد: اين فعاليت ها، يا براي احداث يک بناي جديد است که قبلاً وجود خارجي نداشته است و بنا به مقتضيات زمان و مکان و بنا بدلايلي مثل افزايش روز افزون جمعيت و نياز اين جمعيت تازه وارد به فضاهاي مسکوني، اداري، ورزشي، آموزشي و... ساخت آن اجتناب ناپذير شده است( ساخت اوليه )و يا اينکه براي بازسازي و مرمت يک بناي قديمي است که در سالها يا دهه هاي قبل ساخته شده و تحت تاثير عوامل طبيعي(سيل، زلزله، سونامي و ...) و غير طبيعي(تکانهاي شديد ناشي از انفجارهاي اتمي، جنگها، ساخت غير استاندارد اوليه سازه مورد نظر و ... ) مختلف دچار تخريب شده است و به تشخيص متخصصان امر، بازسازي آن به صرفه تر و منطقي تر از به اصطلاح کوبيدن وساخت مجدد آن بوده است(مرمت). در بعضي موارد هم لازم است که سازه کاملاً تخريب شده و از اول ساخته شود( بازسازي کامل).

هرکدام از انواع ساخت و سازهاي فوق، در عصر حاضر در بسياري از کشورها خصوصاً در کشور ايران، روندي رو به رشد داشته و خواهد داشت و اين يعني افزايش مصرف مصالح ساختماني در جهان و در راس آنها مصالحي پرمصرف مثل بتن و فولادو سيمان. بنابراين افزايش سرمايه گذاري و افزايش مصرف سوخت در کارخانه هاي توليدي مصالح را پيش رو خواهيم داشت. که در اين ميان فراين توليد بتن بدليل اينکه داراي بالاترين حجم توليد در بين تمام مصالح ساختماني در جهان است، اهميت بسيار بالايي دارد. پس بايد شرايط توليد، مواد اوليه، مواد ثانويه و مواد مضاف بتن و مهمتر از همه سيمان و جايگزين هاي مناسب براي آن در توليد بتن مورد مطالعه کاملاً علمي، فني و مهندسي قرار گيرند، تا هم از نظر بهبود مشخصات بتن و افزايش مقاومت آن پيشرفت هايي حاصل شود و هم از نظر اقتصادي در هزينه ها صرفه جويي گردد. يکي از بهترين راهکارهاي موجود، يافتن جايگزينهاي مناسب براي سيمان مصرفي در بتن است و در اين زمينه استفاده از منابع و مصالح طبيعي و در راس آنها ضايعات ومواد اضافي کشاورزي مي تواند ايده بسيار کارآمد و پرثمري باشد. در ايران و نيز در بعضي کشورها عمده استفاده اي که از مواد زايد کشاورزي مي شود، يکي بعنوان خوراک دام و ديگري بعنوان سوخت مصرفي در کارخانه هايي مثل کارخانه توليد آجر يا برنج کشي و... است و اين بخاطر ارزاني و راحتي دسترسي به اين مواد است. در بسياري موارد حتي ديده مي شود که کشاورزان اقدام به سوزاندن اين مواد به ظاهر اضافي مي کنند. که اين امر هم آلودگي هاي زيست محيطي را در پي دارد وهم در مواقع بارندگي موجب اسيدي شدن آب و خاک کشاورزي و درنتيجه كاهش ميزان توليدات زراعي مي گردد.


? تعريف هواي گرم :

هواي گرم با ترکيبي از دماي زياد هوا ، رطوبت نسبي کم ، دماي بالاي بتن و سرعت وزش باد حاصل مي گردد . وجود دماي زياد بتن و عواملي که باعث تبخير شديد آب از سطح آن مي شود مي تواند خسارت بار باشد . حتي مي توان گفت دماي زياد بتن به تنهايي نيز مي تواند به بروز اين شرايط کمک زيادي نمايد .

معمولا" وقتي دماي بتن از ?C ?? در هنگام بتن ريزي و يا تا زمان گيرش تجاوز نمايد شرايط هواي گرم حاصل مي شود .

بروز شرايط ايجاد تبخير با شدتي بيش از kg/m? ? در هر ساعت از سطح بتن قطعا" مشکل زا مي باشد . حتي توصيه مي گردد شدت تبخير از سطح بتن کمتر از kg/m? ?/? در هر ساعت باشد تا خسارت هائي به بتن وارد نشود و کار بتن ريزي بهتر انجام گردد .



? اثر خسارت بار شرايط هواي گرم :

اين اثرات را مي توان به دو بخش بتن تازه و سخت شده تقسيم نمود . مسلما" براي داشتن بتن سخت شده مناسب بايد از مرحله بتن تازه به سلامت عبور کنيم لذا از اين نظر کيفيت بتن تازه از اهميت زيادي برخوردار مي باشد .



اثرات نا مطلوب هواي گرم بر بتن تازه خميري عبارتست از :

الف ) افزايش آب مورد نياز در طرح مخلوط

ب ) افزايش آهنگ افت اسلامپ و تمايل دست اندرکاران به افزودن آب به بتن در کارگاه بدليل افزايش تبخير و افزايش سرعت آبگيري سيمان و از دست دادن خواص خميري در زمان کوتاه تر

ج ) افزايش زمان آهنگ سفت شدن بتن و کاهش زمان گيرش به نحوي که بر عمليات ريختن ، تراکم ، پرداخت سطح و نگهداري و عمل آوري بتن اثر منفي مي گذارد و امکان ايجاد درز سرد را افزايش مي دهد . اين امر پيوستگي را در بتن ريزي مختل مي کند که نياز به آن جزو اصول بتن ريزي صحيح است .

د ) افزايش امکان ترک خوردگي خميري بتن تازه بدليل تبخير زياد و جمع شدگي بيش از حد در اثر تبخير

هـ ) افزايش بروز مشکل در کنترل مقدار حباب هواي بتن حبابدار در بتن تازه به نحوي که عملا" حباب هاي هوا بزرگ شده و با مي ترکند و تأثير ثبت آنها در بتن سخت شده از بين مي رود .



? اثرات نامطلوب شرايط هواي گرم بر بتن سخت شده عبارتند از :

الف ) کاهش مقاومت بتن بدليل مصرف بيشتر آب در ميان مدت و دراز مدت

ب ) کاهش مقاومت بتن بدليل دماي بالاي آن در هنگام بتن ريزي و پس از آن در ميان مدت و دراز مدت عليرغم افزايش مقاومت زود هنگام بتن ( بويژه در روزهاي اول – ? تا ? روز )




? اثرات هواي گرم بر خواص بتن :

همانطور که قبلا" اشاره شد هواي گرم بر روي بتن تازه سخت شده اثراتي را بر جاي مي گذارد که نامطلوب است . در اين قسمت بطور مشروح به برخي از اين اثرات و خواص بتن در هواي گرم اشاره مي شود .

الف ) افزايش آب مورد نياز در طرح مخلوط :

بسته به شرايط هوا و ميزان تبخير ممکنست تا ?? کيلو ( ليتر ) آب اختلاط مورد نياز افزايش يابد ( نسبت به حالت بدون تبخير ) – تقريبا" هر افزايش ? درجه سانتي گراد به حدود ? ليتر آب نياز دارد . وجود آب بيشتر ، جمع شدگي را افزايش مي دهد و ميل به ترک خوردگي بيشتر مي شود .

ب ) آهنگ افت اسلامپ :

مسلما" در شرايط هواي گرم ، گرماي بدون تبخير و يا با تبخير مي توان تأثير مهمي بر افت اسلامپ و آهنگ آن داشته باشد . ميتوان گفت تقريبا" به ازاء ?C ?? افزايش دما ( ?? تا ?C ?? ) افت اسلامپ حدود ? سانت را شاهد خواهيم بود ( هر ?C ?? حدود ? سانت ) . مسلما" آهنگ افت اسلامپ نيز در هواي گرم بسيار زياد مي شود تا حدي که مزاحم کار اجرائي خواهد شد و غالبا" براي مقابله با آن به افزايش آب متوسل مي شوند که کار صحيحي نيست.

ج ) افزايش آهنگ سفت شدن بتن و کاهش زمان گيرش :

در يک هواي معتدل و مناسب ممکن است زمان گيرش اوليه بتن بسته به نوع سيمان و نسبت هاي اختلاط بين ؟ تا ? ساعت تغيير کند . با افزايش دما اين زمان کاهش مي يابد و ممکنست در دماي بتن بالاتر از ?C ?? و دماي محيط بيش از ?C ?? اين زمان حتي به کمتر از نصف يا ثلث کاهش يابد . مسلما" اين امر مشکلات اجرائي را افزايش مي دهد . در حمل محدوديت زماني بوجود

مي آورد و در ريختن و تراکم بايد سرعت قابل توجهي داشته باشيم تا قبل از گيرش لايه زيرين بتوانيم لايه روئي را ريخته و متراکم کنيم . پرداخت سطح مشکل مي گردد و بتن زود سفت

مي شود . در اکثر موارد در چنين شرايطي درز سرد ايجاد مي گردد . درز سرد در آينده مي تواند محل عبور آب و ساير مواد مزاحم شيميائي باشد .

د ) ترک خوردگي خمير بتن تازه :

اين نوع ترک خوردگي معمولا" در محيط هاي گرم و خشک حاصل مي گردد . بديهي است اگر بتن در محيط گرم و مرطوب قرار گيرد بعلت تبخير کم از سطح بتن ، جمع شدگي چنداني ايجاد نخواهد شد . در رطوبت هاي بيش از ?? درصد عملا" مشکل ترک خوردگي بتن تازه را نخواهيم اشت . وقتي تبخير از kg/m?/hr ? تجاوز نمايد ، وضعيت حاد و بحراني است و عملا" بايد بتن ريزي متوقف گردد و يا تمهيدات خاصي تدارک ديده شود . وقتي ترک خوردگي بيشتري اتفاق مي افتد که تأخير در گيرش و سفت شدن بتن ، مصرف سيمانهاي ديرگير ، مصرف بيش از حد کندگير کننده ، خاکستر بادي بعنوان جايگزين سيمان و يا بتن خنک داشته باشيم . مصرف موادي که آب انداختن را کم مي کند ميتواند به خشکي سطح و ترک خوردگي منجر شود . از جمله اين مواد مي توان از ميکروسيليس نام برد .

از بين بردن ترکهاي خميري مشکل است ولي مي توان با ماله کشي مجدد توأم با فشار ترکها را تا حدودي از بين برد .

ـ ) اثرات نامطلوب بر مقاومت :

مسلما" بتني که گرم ريخته و نگهداري شود در سنين اوليه مقاومت قابل توجهي کسب مي کند اما بطور کلي در سن ?? روز به بعد مقاومت کمتري نسبت به بتن ريخته شده با دماي کم خواهد داشت .
دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1525 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 49

حجم فایل:544 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: