پروژه کارآفرینی خدمات مکانیزاسیون کشاورزی(به مساحت 4000 هکتار)

دسته بندي : کارآفرینی » کشاورزی و زراعت
پروژه کارآفريني خدمات مکانيزاسيون کشاورزي(به مساحت 4000 هکتار)در 36 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

از ساليان بسيار دور، بشر همواره به طرق مختلف سعي در تأمين غذاي خود و دامهايش را داشته است و در طي اعصار گوناگون از شيوه هاي مختلفي استفاده کرده است که همواره سيري صعودي به سمت افزايش عملکرد محصول را داشته است.

در ابتدا؛ عمليات کشاورزي توسط انسان و دام و بوسيل? ابزارآلات چوبي بسيار ساده انجام مي گرفت. سپس با پيدايش آهن؛ از آن براي ساخت انواع خيش ها استفاده شد. اين سير تکامل استفاده از وسايل و ابزار آلات همچنان ادامه يافت تا اينکه موتور بخار در اواخر قرن 18توسط جيمز وات اختراع شد. صد سال بعد، يعني اواخر قرن نوزدهم در تراکتورهاي زراعي غول پيکري که براي مزارع وسيع امريکا ساخته شده بودند؛ موتور بخار بکار گرفته شد. ليکن بعلت محدوديت هاي فراوان از قبيل بازدهي پايين و ابعاد بزرگ و وزن زياد موتورهاي بخار جاي خود را به موتور هاي احتراق داخلي دادند و از اوايل قرن بيستم تا کنون روز بروز بر کيفيت اين تراکتور ها افزوده مي شود.

اين روند که شايد بتوان ابتداي آن را به ده هزار سال پيش نسبت داد را مکانيزاسيون کشاورزي مي نامند. مکانيزاسيون کشاورزي به معناي مکانيکي کردن عمليات کشاورزي است و داراي دو معناي عام و خاص مي باشد که معناي خاص آن صرفاً شامل تکنولوژي ماشيني و مسائل مرتبط با آن در کشاورزي است. در حاليکه معني عام مکانيزاسيون تمامي مسائل و تجزيه و تحليل هاي کلي مرتبط با کشاورزي و مديريت آن ها را شامل مي شود. مکانيزاسيون را مي توان چنين تعبير کرد که "مکانيزاسيون، استفاده از تکنولوژي روز در کشاورزي براي توسع? پايدار است". اهداف مکانيزاسيون را مي توان چنين برشمرد:

- افزايش توليد

- کاهش هزينه ها

- کاهش سختي کار کشاورزي و افزايش جذابيت آن

- افزايش بهره وري از نيروهاي کارگري

- افزايش کيفيت کار زراعي و امکان انجام آن در کمترين مدت زمان

- انجام به موقع عمليات کشاورزي

مکانيزاسيون در دو مبحث فني و اقتصادي مطرح مي شود. در بعد فني آن، مسائل مربوط به ماشيني کردن کشاورزي و در بعد اقتصادي، مديريت مناسب براي افزايش درآمد و کاهش هزينه ها مد نظر قرار مي گيرد.

مبحث مکانيزاسيون در ايران از اوايل قرن چهاردهم شمسي و با ظهور سلسله پهلوي آغاز شد و اولين تراکتور در سال 1308و بمظور آموزش دانشجويان فلاحت کرج از اروپا وارد گرديد.

با شکل گيري بخش ماشين هاي کشاورزي و مکانيزاسيون در دانشکده هاي کشاورزي دانشگاههاي مختلف کشور؛ اين بخش از کشاورزي رونق گرفت و امروز شاهد فعاليت اساتيد و دانشجويان اين رشته در مقاطع مختلف تحصيلي در قالب کنگره ها و کنفرانس هاي متعددي هستيم که عمد? آنها توسط انجمن مهندسي ماشينهاي کشاورزي و مکانيزاسيون ايران برگزار مي شود.در طي اين کنگره ها و کنفرانس ها مقالات متعددي در رابطه با بخش هاي مختلف مربوط به ماشين هاي کشاورزي و مکانيزاسيون ارائه مي گردد که گامي موثر در راه پيشرفت سطح علمي کشاورزي ايران در اين عرصه است.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

خدمات مکانيزاسيون کشاورزي



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که خدمات مکانيزاسيون کشاورزي مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي کشاورزي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 27 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :


مكانيزاسيون كشاورزي در ايران موضوعي است كه طي سالهاي گذشته يا بهتر بگوئيم از سال 1345 ، يعني سالي كه قرارداد بين ايران و جمهوري روماني به منظور خريد تراكتور و بعضي ادوات كشاورزي منعقد شد و تعداد تراكتور از آن سال در كشور رو به فزوني گذاشت مورد بحث متخصصين فن بوده است.

وقتي از مكانيزاسيون كشاورزي صحبت به ميان مي آيد ، اكثرا به فكر كاربرد و استفاده از موتورهاي احتراق داخلي و ماشين هاي مختلف كشاورزي در مزارع مي افتند ، در حالي كه مكانيزاسيون به معني اعم، اين نيست كه حتما از موتور احتراق داخلي و يا از آخرين مدل هاي ماشين هاي كشاورزي استفاده شود. قبل از اينكه مكانيزاسيون كشاورزي را تعريف كنيم ، ابتدا لازم است موتور و ماشينرا از يكديگر تشخيص داده و جدا كنيم. "ماشين " وسيله اي است كه اگر به آن توان دهيم ، برايمان كار انجام مي دهد ولي خود به تنهايي قادر به انجام كار نيست . " موتور" وسيله اي است كه توليد توان مي كند ولي به تنهايي نمي تواند كاري انجام دهد مگر اينكه اين توان را به ماشيني بدهد تا آن ماشين بتواند كار توليد كند. به طور مثال يك گاوآهن را مي توان به وسيله ي يك يا چند حيوان كار به حركت درآورد و زميني را شخم زد ، گاوآهن در اينجا ماشين را تشكيل مي دهد و حيوان يا حيواناتي كه آن را مي كشند در حكم موتور مي باشند. يك موتور ممكن است در يك زمان، دو ماشين را به حركت درآورد و گاهي حركت هر دو ماشين ، براي انجام كار ، ضروري است.

اكنون با روشن شدن فرق بين ماشين و موتور مي توان مكانيزاسيون كشاورزي را تعريف نمود. كلمه ي مكانيزاسيون در كشاورزي مترادف با كلمه ي اتوماسيون در صنعت است كه خود به معني اتوماتيك كردن مي باشد و اتوماتيك كردن يعني كم كردن كار كارگري. بنابراين مكانيزاسيون يعني استفاده از ماشين و موتور در كشاورزي جهت كاهش نياز به نيروي كارگري. البته اين نياز هنگامي به وجود مي آيد كه درآمد حاصل از كار كارگري كمتر از درآمد به دست آمده از جايگزين نمودن ماشين و موتور باشد كه خود به عوامل متعددي از جمله عوامل زير بستگي دارد:

1- دستمز كارگر بالا باشد.

2- مشكلات كارگري موجب وقفه در كار، در زمان معين شود.

3- زيان هاي حاصل از طولاني بودن كار كارگري بيش از هزينه هاي استفاده از ماشين و موتور شود.

4- كيفيت كار ماشين آنقدر بالا باشد كه هزينه هاي آ را مستهلك نمايد.

معني اعم مكانيزاسيون كشاورزي اتخاذ هر روشي است كه موجب ازدياد درآمد شود. با اين تعريف جايگزين كردن كارگر با ماشين و موتور يكي از روش ها محسوب مي شود و استفاده از بذر اصلاح شده براي بدست آوردن عملكرد محصول بيشتر روشي ديگر، كه هر دو بخشي از موضوع مكانيزاسيون هستند.



آشنايي با وضعيت كشاورزي سنتي ايران

ايران از قديم الايام مهد تمدن هاي باستاني و يكي از مراكز توليد مواد كشاورزي دنياي باستان بوده است.به طوري كه بسياري از پيشرفتهاي كشاورزي و دامپروري مانند پرورش اسب و ترويج نباتات سودمند را بايد مرهون زحمات و ابتكارات اهالي اين مرزوبوم دانست. حفاري هايي كه در تپه ي سيالك كاشان انجام يافته ، نشان مي دهد كه حدود شش هزار سال پيش ، كشاورزي در ميان مردم آن منطقه معمول بوده و ايرانيان متمدن قرن ها پيش از اين در اين راه كار كرده اند. از نقش روي استوانه اي كه در شهر شوش كشف شده ، معلوم گرديده كه در سه هزار سال قبل از ميلاد مسيح مردم ايران گندم را در مخزن هايي كه امروزه هم در بعضي از نواحي ديده مي شود ،ريخته و انبار مي كرده اند. يونجه ، اين علوفه ي پر ارزش براي دام ها ، توسط ايرانيان به يونان و سپس به روم و ساير نقاط جهان برده شد.

ابزارهاي كشاورزي كه در ايران باستان به كار مي رفت شامل انواع ابزارهاي دستي ساده مانند بيلها، كج بيلها ، داسهاي دسته كوتاه ، كلنگ و وسائل دامي چوبي از قبيل گاوآهن ، هرسهاي دندانه اي ، خرمن كوبها و غيره بوده اند.

منبع توان و ابزارهاي كشاورزي معمول امروزي در نقاط مختلف كشور بخصوص در نقاط دورافتاده به مرور زمان تغيير زيادي پيدا نكرده و با ابزارهاي قديمي فرق چنداني ندارند. هنوز در اكثر نقاط دور افتاده ي كشور از يك يا دو جفت گاو به عنوان توان كششي منحصر به فرد و از گاوآهن هاي دامي چوبي و هرسهاي دندانه اي ، خرمن كوبها و ساير وسائل كه اكثرا از چوب ساخته شده اند به عنوان ابزار مورد نياز استفاده مي گردد.



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل خدمات مکانيزاسيون کشاورزي

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز خدمات مکانيزاسيون کشاورزي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش زراعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين کشاورزي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 1286 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 36

حجم فایل:609 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: